Primers premis científics i festa literària Sant Jordi 2022

Associació Cultural Cal Meima i L’Alcavot

Promotors

OBJECTIU

Estimular la creació literària, la recerca històrica local i la investigació científica del jovent de Castellar i Sant Feliu del Racó fins a 18 anys.

CATEGORIES

  1. Premis literaris
    1. al millor guió teatral o cinematogràfic
    2. al millor conte curt
    3. a la millor poesia
  2. Premis científics
    1. al millor treball d’investigació sobre història local
    2. al millor treball o proposta científica

CALENDARI 

26/02/2022 (17-18 hores): presentació pública de la Festa Literària i Científica a L’Alcavot.

15/04/2022: límit de presentació de treballs originals.

24/04/2022: veredicte del jurat i atorgament públic dels Premis.

SUGGERIMENTS

Per als premis científics s’admetran els següents temes: geologia, medi natural, biologia, hàbitat, ecologia, arqueologia, paleontologia, física, química, geografia, demografia, immigració, sanitat, economia, el món rural, la masia, la terra, la pagesia, l’excursionisme, les muntanyes, el paisatge, onomàstica, genealogia, toponímia, diplomàtica, arxivística, transcripcions documentals, estudis paleogràfics, institucions municipals, el regiment de la cosa pública, la societat civil, entitats i associacions, història civil i eclesiàstica, biografia, la música a Castellar, la cultura popular, l’art castellarenc, la indústria a Castellar de tots els temps, la memòria popular, les botigues i els comerços d’abans.

RECONEIXEMENT

Els premis estan dotats amb 50 € cadascun, un trofeu i un lot de contes

Si la Comissió Avaluadora no els adjudica, el podrà declarar deserts

EXTENSIÓ

Per als premis literaris, extensió màxima 4 fulls DIN A4.

Per als premis científics, extensió màxima de 10 fulls DIN A4.

BASES

  1. Els interessats hauran de presentar els seus treballs signats a cada full a tot tardar el dia 15 d’abril del 2022 a la seu de l’Associació cultural cal Meima (Carrer del Centre nº 31) o a L’Alcavot (Carretera de Castellar nº 58) en format paper i fent constar la seva identificació personal, adreça, telèfon i correu electrònic.
  2. Tots els treballs que es presentin han de ser originals, inèdits i en català.
  3. La Comissió Avaluadora, composada per membres designats per l’Associació Cultural Cal Meima i L’Alcavot, serà la responsable d’avaluar els treballs presentats i de comunicar els resultats l’endemà del dia de Sant Jordi 2022 en un acte públic a celebrar al local de L’Alcavot.
  4. El treballs premiats continuaran sent propietat de l’autor. No obstant això, l’acceptació del premi comporta la cessió a la comissió promotora dels drets d’ús de l’obra presentada.
  5. Si l’autor edita l’obra premiada pel seu compte, estarà obligat a comunicar-ho als promotors i a fer constar en l’esmentada edició les circumstàncies del premi i, una vegada publicat, haurà de lliurar-ne dos exemplars als promotors.
  6. La concessió dels premis serà totalment discrecional i la resolució consegüent que l’atorgui o denegui no serà susceptible de cap mena de recurs. Qualsevol qüestió que plantegi la interpretació de les presents bases serà decidida per la Comissió Avaluadora.
  7. Aquesta es reserva el dret de publicar a les seves pàgines web els treballs presentats (premiats o no), ja sigui totalment, parcialment o de manera resumida, amb l’acord previ de l’autor o autors, si es considera que són prou interessants per divulgar-los.

Castellar del Vallès, 13 de febrer del 2022

Deixa un comentari